top of page

L’Entitat Local Menor es va constituir per voluntat dels veïns del nuclis de Capdella, Espui, Aiguabella i la Torre de Capdella el 8 de maig de 1927, als efectes d’administrar els bens –mont 192 bis de C.U.P., del que formen els terrenys dels pobles esmentats.

 

L’Entitat Municipal Descentralitzada d’Espui està ubicada dins el terme municipal de la Torre de Capdella, té una superfície d’uns 93 Km2, i esta formada pels nuclis de Capdella, Espui, Aiguabella i la Torre de Capdella, essent els seus límits exteriors:

 

Els seus límits coincideixen amb els límits del municipi de la Torre de Capdella, el terme municipal d’Espot (Pallars Sobirà) i el de Barruera (Alta Ribagorça).

 

Capçalera del riu Flamisell, que neix a l’embassament de Sallente desprès de servir com a motor a la central hidroelèctrica reversible del mateix nom, desprès de baixar del llacs que es troben a la zona lacustre, on s’hi troben les muntanyes de granit característiques de la imatge de la vall.

 

També destacar les construccions romàniques com l’església de sant Vicenç de Capdella, o Sant Martí de la Torre de Capdella, documentada ja en l’any 996.

 

La ramaderia extensiva és el model econòmic més important de la EMD, així com la gestió dels recursos de la muntanya​

 

EMD Espui

 

​President: Julià Hereu Lozano

T. 973 66 30 01 - 620 273 476

E-mail: ​emd@espui.com

Web: www.espui.comAdreça: carrer del Patí de les Escoles, 3
Codi postal i localitat:25515 Espui
Comarca: Pallars Jussà

Ens del què depèn: Ajuntament de la Torre de Capdella


Població: 172 habitants
CIF:P2500021G

 

bottom of page