top of page
Sucs

Som una Entitat Municipal Descentralitzada, que depèn del municipi de Lleida. Estem a 20 quiòmetres del bullici de la ciutat, a 15 minuts de recorregut, una distància petita que separa 2 móns diferents.

 

Però, com a EMD, tenim els nostres orígens i la nostra pròpia identitat. Sucs es va formar l’any 1944 per l'Institut Català de Colonització.  Som un poble que aglutina gent de diferents zones de la península, cosa que ens ha enriquit com a poble.

 

Sucs, és un poble bàsicament agrícola i ramader. Els nostres camps es reguen del canal d’Aragó i Catalunya.

 

El més significatiu de Sucs és el Parc del Vilot.  Un parc de 12 hectàrees. El nostre poble va ser construït als peus d’aquest parc, essent conscients que quan obríem la finestra de casa, estàvem en contacte amb la tranquil·litat.  Dins del parc tenim la muntanya del Vilot, des d'on podem gaudir d’unes meravelloses vistes.  Fins i tot el límit entre Catalunya i Aragó. També hi trobarem les restes de les runes arqueològiques, del que va ser el primer poblat que construïren pobladors cristians a la segona meitat del segle XII i que molt possiblement sigui sobre un assentament musulmà.

 

Si us agrada la natura, el camp, la tranquil·litat, us convido a que ens visiteu.

EMD Sucs

EMD de Sucs

 

​President: Guillem Boneu Santamaria

T. 973 74 81 95

E-mail: ​ajuntament@sucs.cat

Web: www.lleidaparticipa.cat/emdsucsAdreça: Plaça Major, 1
Codi postal i localitat: 25113 Sucs
Comarca: Segrià

Ens del què depèn: Ajuntament de Lleida


Població: 604 habitants
CIF:P2500017E

 


 

bottom of page