top of page
Ars
Ars

​El poble d'Ars, composat per cases de pedra del país i la típica llosa negra de les cobertes, s'agrupa al voltant de l'església de Sant Martí, romànica d'una nau coberta amb encavallades de fusta d'estructura triangular i amb un característic campanar rodó, fruit del preromànic llombard.

 

Des del poble, i tot seguint un petit corriolet es pot arribar fins a l'antic castell d'Ars, també anomenat castell de la Seca, situat en un punt privilegiat des d'on es podia controlar tot el poble i el seu entorn. A les afores del poble hi ha el local social Sant Bartomeu, Edifici de l’EMD.

 

Des del poble i tot seguint una pista forestal es pot arribar fins al Ras de Conques i continuar cap a la Vall de Santa Magdalena, una extensa zona de pastures, amb un nucli de bordes que és el paradís del bestiar durant els mesos de més calor. Tota aquesta zona de pastures i boscos va ser inclosa l'any 2003 dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu.

 

Fins l'any 1970 Ars era un municipi independent, el qual també comprenia els pobles de Ministrells, Sant Joan Fumat i Ferrera dels Llops; va ser a partir d'aquesta data que entrà a formar part del municipi de Valls de Valira com a Entitat Municipal Descentralitzada.

 

Ars celebra la seva festa major per Sant Martí, l' 11 de novembre.

EMD Ars

President: Josep Noves Ruf

Telèfon: 973-350458 - Fax: 973-355566

E-mail: eemmdd@vallsvalira.ddl.net

web:www.vallsvalira.net

 

Adreça: Sant Bartomeu, Edifici EMD  25799 Ars

Comarca: Alt Urgell

Ens del què depèn: Ajuntament de les Valls de Valira

 

Població: 36 habitants

CIF: P2500008D


 

bottom of page