top of page
Tredós

El poble de Tredòs (170 habitants) es troba a 1.348 m d'altitud, a la dreta del riu Garona. Té tres esglésies romàniques, la capella de la Verge del Rosari, petita capella rectangular sense absis  tocant al pont sobre el Garona, amb un petit campanari
adossat al mur nord. A l'interior ressaltar la pica beneitera del vestíbul, amb base àtica romana de marbre blanc molt ben treballada; l'església de Sant Esteve, es una petita capella de la primera meitat del segle XI a l'esquerra del riu amb un campanar barreja de torre i espadanya, amb una original pica beneitera.

 

Al nord de la població, abans d'arribar a Tredós des de Salardú, hi ha l'església d'Era Mare de Diu d'Aran, interessant temple romànic de proporcions considerables, és un magnífic exemplar romànic del segle XI a les parts més antigues. Té planta basilical de tres naus paral•leles, però desiguals, que s'uneixen mitjançant un espai presbiteral, amb els tres absis. Té dos campanars, l'un de torre exempta i l'altre de cadireta. Dins el temple destaca el paviment del presbiteri central, que és més elevat que el de la resta de l'església a causa d'una petita cripta que s'allotja sota seu on fou trobada segons la tradició la imatge de la Mare de Diu de Cap d'Aran.

EMD Tredós

 

President: Juan José España Cónsul

Telf. 973 64 40 30

E-mail: info@nautaran.org

Web: www.nautaran.org

 

Adreça:Deth Pont

Codi postal i localitat: 25598 – Tredós

Comarca: Val d'Aran

Ens del què depèn: Ajuntament Naut Aran

 

Població: 170 habitants

CIF: P7533101G
 

bottom of page