top of page
Sant Martí de Torruella

És una entitat local menor pertanyent al municipi de Sant Joan de Torruella, sent el segon nucli de població en nombre d'habitants d'entre les tres localitats que formen el municipi. La localitat de Sant Martí de Torruella és la capçalera de l'entitat municipal descentralitzada que forma al costat del nucli de Juncadella.El poble, d'origen rural i agrícola, conserva una església romànica, ja esmentada l'any 1022, que va pertànyer al monestir de Sant Benet de Bages. Al sud de la localitat es troba el veïnat de Juncadella, amb l'església de Santa Maria.


En 1833, quan es va crear el municipi actual amb la unió de Sant Martí de Torruella, Sant Joan de Torruella i Juncadella, Sant Martí de Torruella era el nucli principal i de més població. E
l 1962, amb el creixement de Sant Joan de Torruella derivat de la industrialització d'aquesta localitat, el municipi va canviar de nom i de capitalitat i va passar a dir-se Sant Joan de Torruella.El 1983 es va crear l'entitat municipal descentralitzada, que comprenia els nuclis de Sant Martí de Torruella i Juncadella.

Sant Martí de Torruella

EMD Sant Martí de Torruella

 

President: Artur Gannau i Santasusana

T: 93-8360261
E-mail: st.martitorr@diba.es

Web: http://santmartidetorroella.cat

Adreça: Casa Cal Pinsà, s/n
Codi postal i localitat: 08250 Sant Martí de Torroella
Comarca: Bages

​Ens del què depèn: Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada


Població: 208 habitants
CIF: P0800043B

 


 

bottom of page