top of page

​

El nucli de Seana, és un municipi situat a la comarca de l’Urgell, que compta amb 148 habitants i que fou declarat Entitat Municipal Descentralitzada el 23 de setembre de 2005. Es troba relacionat amb Bellpuig, des del document fundacional de la jurisdicció de Bellpuig que data de l’any 1139.

 

Al segle XIV comptava amb un castell, del qual no n’ha quedat rastre, i amb l’església dedicada a Sant Miquel Arcàngel, documentada ja al 1399, que fou erigida canònicament com a parròquia el 1955 tot i que el temple actual és de 1.960. Els plànols de l’església actual foren dissenyats per  l'arquitecte mossèn Josep Ballarín i dins en destaquen les pintures del presbiteri, baixo-relleus en taula de la Mare de Déu i de Sant Miquel, fetes per Mn. Pere Inarja el 1.965 i també un quadre de Joan Oller que va donar a la parròquia pels seus vincles familiars amb Seana i que representa el davallament de Jesús de la Creu.

 

Seana compta amb un escut de nova creació (2011) representat amb l’espasa flamejada que és l’atribut de l’Arcàngel Sant Miquel, patró del poble, i els besants d’or amb les faixes viperades de sable que són les armes dels Anglesola, llinatge vinculat a Seana a través de la baronia de Bellpuig.

 

Les oficines de l’EMD de Seana estan situades al local social de Seana.

 

EMD Seana

 

​President: Ramon Gassó i Brufau

T. 973 71 83 59

E-mail: seana@bellpuig.cat

Web:www.bellpuig.catAdreça: Escoles, 78
Codi postal i localitat: 25262 Seana
Comarca: Urgell

Ens del què depèn: Ajuntament de Bellpuig


Població:148 habitants
CIF:P2500080C

 

bottom of page